När det gäller vilt, är det oftast älg och ren man först tänker på. Att sedan börja tänka på vildsvin hör kanske inte till det första. Har hört talas om vildsvinskött innan men inte riktigt fått tummen ur att prova. Men, idag, en helt vanlig lördag kändes det att det var dags, och jag blev positivt överraskad! Köttet var saftigt, smakrikt och hade en behaglig viltsmak, går inte alls att jämföra med en ”vanlig” gris. Dessutom var biffarna enklare att göra än köttbullar! Det bästa med viltkött är att man inte behöver krångla till det, smaken är så fin!
Vildsvinsbiffar
3-4 portioner
500 g vildsvinsfärs (finns i välsorterade mataffärer, hittade min på Coop i Bäckebol)
4 msk grädde
2 äggvitor
1,5 tsk salt
1 krm vitpeppar
smör till stekning
1 pkt vispgrädde till såsen
Separera äggvitorna från gulorna, lägg dem i separata skålar. Blanda färsen med grädde, salt, peppar och äggvita, rör om tills allting blir slätt och ganska löst. Forma smeten till 4-5 biffar ( ca 125 g/biff). Hetta upp smör i en stekpanna (fördelen är om du har en med lock), stek biffarna så att de är gyllenbruna. Vad du än gör under stekningen, tryck inte på biffarna med stekspaden för det får all köttsaft att rinna ur biffen och det blir torrt! Häll på paketet med vispgrädden i pannan, låt småkoka i ca 10 minuter under lock. Servera med kokt eller stekt potatis och lingonsylt, jag lovar, det är gott!!
Smarrig förplägnad!
~Neta & Peppe~