IMG_9017.jpg
IMG_9017.jpg

Vitchokladmousse.

Enklare kan det knappast bli, du behöver bara lite tid att låta den stå i kylen och stelna. Och den blir förföriskt god, kanske lite söt men det kan man balansera upp med en syrligare kompis, t.ex. hallonmousse. Receptet har jag hittat på den här tårtbloggen men valde själv att justera mängden choklad.

 

 

Receptet räcker till ett lager fyllning i en tårta 22-24 cm i diameter.

 

175 g vit choklad
100 g naturell färskost, typ Philadelphia
2 dl grädde

 

Bryt chokladen i bitar. Smält den i grädden i en kastrull på spisen på svag värme. Grädden får inte koka!

När chokladen smält får blandningen kallna i kylskåp ordentligt, minst 6 timmar, gärna över natten.

Vispa sen upp blandningen tillsammans med färskosten. Här blev jag säker på att jag misslyckats för den blev väldigt rinnig först, men fortsätt vispa (med elvisp) så tjocknar den till och blir riktigt fluffig och krämig.

Nästa gång ska jag prova på att blanda ner ytterligare lite hackad choklad i den färdiga moussen innan jag fyller tårtan.

 

Smarrig förplägnad!
~Neta & Peppe~

 

 

All content is © 2013 by Livsnjutarnas gourmetkök. All rights reserved.