Tycker du att det tar för lång tid att laga biff à la Lindström? Ja, då kan man göra en gryta istället. Den innehåller både rödbetor och kapris förutom köttfärs. Enkelt, snabbt och minst lika gott!
Detta är en maträtt som passar ypperligt till vardags när man inte vill stå alltför länge vid spisen. Det är också ett trevligt sätt att variera maträtter gjorda med köttfärs. Kanske blir grytan à la Lindström rentav en ny favorit hemma hos dig?
Grytan får tillräcklig sälta (enligt oss i alla fall) av både buljong och kapris så vi väljer att inte salta den mer alls. Smaka dig fram.
4 portioner.
500 g nötfärs eller blandfärs
1 gul lök
smör och olivolja till stekning
1 msk kinesisk soja
1 msk kalvfond eller en köttbuljongtärning
1 dl vatten
6 tärnade inlagda rödbetor
2 msk rödbetsspad
2 msk kapris
svartpeppar
1 dl vispgrädde
Bryn köttfärsen i smör och olivolja tills den blir smulig. Sänk värmen och låt löken steka med tills den är mjuk och genomskinlig.
Tillsätt soja, fond/buljongtärning och vatten. Koka under lock ca. 10 minuter.
Tillsätt rödbetor, spad, kapris och grädde. Koka ihop ett par minuter under lock. Smaka av med peppar.
Servera gärna med kokt potatis eller potatismos.
Smarrig förplägnad!
~Neta & Peppe~