IMG_89771.jpg
IMG_89771.jpg

En god köttgryta.

Den här köttgrytan är värmande god. Högreven blir mör om man bara ger den tid. Godast blir den förstås om man gör den dagen innan! Förberedelserna kan ta lite tid men sen sköter grytan sig själv! Perfekt om ni är många som ska samlas kring en god söndagsmiddag, eller så räcker grytan till många matlådor.

 

En god köttgryta

6 portioner

 

750 g benfri högrev

2 msk smör

1 tsk salt

1-2 krm svartpeppar

2 lagerblad

2 hackade vitlöksklyftor

1 köttbuljongtärning (försök hitta utan smakförstärkare E621, t.ex Knorr Fond du Chef, mycket bra!)

2 gula lökar

2 stora morötter

1 bit kålrot, ca 300 g

1 purjolök

2 msk vetemjöl

2 dl vispgrädde

1 tsk kinesisk soja

3 msk hackad färsk timjan

 

 

 

 

 

 

 

1. Skär köttet i bitar, ca 2×2 cm. Bryn dem i smör i en stor gryta. Salta och peppra.

2. Tillsätt vatten så det nästan täcker köttet, lagerblad, vitlök och buljongtärning. Koka på svag värme under lock ca 30 min.

3. Skala och skär lök, morot och kålrot i bitar och lägg i grytan. Koka ytterligare ca 15 min till rotfrukterna känns mjuka.

4. Skiva purjolöken och lägg ner i grytan. Rör ner vetemjöl utrört i lite vatten, grädde, soja och timjan. Låt koka 5 min.

Servera med kokt potatis.

 

Smarrig förplägnad!
~Neta & Peppe~

 

Kommentera

All content is © 2013 by Livsnjutarnas gourmetkök. All rights reserved.