IMG_6390.jpg
IMG_6390.jpg

Snökakor.

En dag som den här, när blötsnön vräker ner här i kexstaden, kan jag ju inte låta gå förbi utan att skriva om dessa underbara snökakor. 🙂 Receptet är taget ur tidningen ”Hembakat” nr 3/2010. Kakorna är otroligt mustiga och chokladrika i smaken. Kardemumman gör dem också väldigt speciella. En lyckad kombination helt enkelt! Och det ser verkligen ut som om de fått snö på sig. Själv sitter jag och beundrar vintern som äntligen behagade komma till västkusten, om den än så varar bara för denna endaste dag så kan ingen vara lyckligare än jag! 🙂

 

Det blir ca. 20 kakor av detta recept. Ugnstemperatur: 175°

 

100 g mörk choklad
60 g smör
1 1/2 dl farinsocker
1/2 tsk vaniljsocker
1/2 tsk mald kardemumma
2 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 ägg
1/4 dl mjölk

 

Garnering:

strösocker
florsocker

 

Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad. Låt den svalna något.
Vispa smör och farinsocker. Vispa ner ägget. Tillsätt vaniljsocker, kardemumma och till sist den smälta chokladen under lätt vispning.
Rör ihop vetemjöl, kakao, bakpulver och salt i en skål. Rör ner mjölblandningen och mjölken i smeten. Degen ska vara lätt kladdig.
Forma degen till en rulle, plasta in den och låt den vila i kylen några timmar.

Forma bollar av degen, platta till dem lätt. Rulla varje boll först i strösocker och sedan i rikligt med florsocker.
Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i ca. 14 minuter tills ytan krackelerar.

 

 

Smarrig kakstund!
~Neta & Peppe~

 

 

Kommentera

All content is © 2013 by Livsnjutarnas gourmetkök. All rights reserved.