whiskysås mackmyra jaktlycka dragon
whiskysås mackmyra jaktlycka dragon

Whiskysås.

Den här såsen är enklare att laga än man skulle tro, men framförallt så är den syndigt god! Den passar  till all slags kött, prova t.ex till fläskfilé och lammfilé.

 

whiskysås mackmyra specal:05 jaktlyckaSåsen ändrar karaktär beroende på vilken whisky man använder men helst ska man undvika en rökig sort. Nu senast hade vi i Mackmyra Special:05 Jaktlycka whisky med en karaktär av svenska bär såsom lingon och blåbär. Därmed fick såsen en höstlig och skogig touch och gick finfint ihop med viltkött, t.ex. en rådjursytterfilé.

 

 

Whiskysås

4 portioner.

 

 

3 dl grädde
2-3 msk whisky (vi använder ofta denna )
2 msk chilisås (Heinz)
3/4  msk soja
3/4  msk senap, t.ex. Slotts Original
3 tsk torkad dragon
svartpeppar, cayennepeppar och en pressad vitlöksklyfta

 

 

Blanda ihop alla ingredienserna i en kastrull, rör om, låt sjuda i några minuter.

Denna sås kan med fördel göras dagen innan så att alla smaker får samsas, då är den bara att värma upp strax innan servering.

 

whiskysås mackmyra jaktlycka dragon

 

 

 

Smarrig såsstund!
~Neta & Peppe~

Kommentera

All content is © 2013 by Livsnjutarnas gourmetkök. All rights reserved.