IMG_89302.jpg
IMG_89302.jpg

Grön kycklinggryta.

Här kommer en riktigt krämig och god kycklinggryta med både squash  och purjolök. Mycket enkel att laga!

 

Grön kycklinggryta

4 portioner.

 

1 squash

1 purjolök

olivolja och/eller  smör

2 tsk curry

2 kycklingfiléer

2 små eller 1 stor vitlöksklyfta, pressad

2 tärningar kycklingbuljong eller 3 msk kycklingfond

1/2 dl persilja

2 dl vispgrädde

1 dl creme fraiche

 

 

 

 

 

 

Tärna squash och strimla purjolöken. Skär kycklingen i tärningar. Fräs kycklingen och grönsakerna i smör- och oljeblandningen, tills kycklingen får lite färg och grönsakerna är mjuka, pressa i vitlöken och krydda med curry, rör om. Kycklingen behöver inte vara helt genomstekt. Häll i grädde, creme fraiche, buljongtärningar och persilja och låt puttra i några minuter tills kycklingen är helt klar. Servera exempelvis med ris.

 

 

 

Smarrig förplägnad!
~Neta & Peppe~

 

 

Kommentera

All content is © 2013 by Livsnjutarnas gourmetkök. All rights reserved.