Är du också less på de djupfrysta fiskpinnarna som är flottiga och innehåller nästan mer panering och konstigheter än fisk? Då har jag en lösning: gör dina egna fiskpinnar! Fördelen är att du vet exakt vad du har i dem och att de innehåller ”riktig” fisk istället för nåt de bara har malt ner!
Fiskpinnar
4 portioner.
1 pkt djupfryst fiskblock, t.ex torsk eller sej (400-500g)
Till paneringen:
0,5 dl vetemjöl eller idealmjöl
2 dl ströbröd
1 ägg
salt, peppar
Skär det halvtinade blocket i fiskpinnsliknande bitar. Lägg mjöl och ströbröd på varsina tallrikar. Vispa ägget i en annan tallrik. Krydda ströbrödet med salt och lite peppar. Vänd fiskbitarna först i vetemjölet, sedan i ägget och till sist i ströbrödet. Stek pinnarna i smör på medelvärme ett par minuter per sida tills de är genomstekta och gyllenbruna. Servera med valfria tillbehör! Jag föredrar potatismos och remouladsås, mums!
Smarrig fiskstund!
~Neta & Peppe~