IMG_69691.jpg
IMG_69691.jpg

Chokladboll med vuxensmak.

Det är säkert minst 10 år sedan jag gjorde chokladbollar sist. Jag vill minnas att jag då störde mig på att de svenska havregrynen var alldeles för stora att ha i chokladbollarna.

Doften av kockens nymalda kaffebönor fick igång suget efter chokladbollarna. Jag letade fram receptet och det första jag ratade var margarinet – här ska det vara smör, annars får det va’! Strösockret byttes ut mot ljust muscovadosocker. Fiberhavregryn fungerar alldeles utmärkt att ha i och nu spelar det ingen roll hur stora grynen är för jag har ju min matberedare, trallallallaaa! Den bästa chokladbollssmeten någonsin! Dubbelt upp av kakaon och för att få en chokladboll mer för vuxna smaksatte jag med konjak. Gôrgott blev det! Det bästa av allt är att chokladbollarna går hur bra som helst att frysa in, ta bara fram dem 10-15 minuter innan de ska ätas så är de lagom kalla.

 

Receptet ger ca 10 chokladbollar:

100 g rumsvarmt smör
2 msk kakao
4 msk ljust muscovadosocker
3 dl havregryn
1 msk starkt kallt kaffe
ca 1 1/2 msk konjak

pärlsocker/kokosflingor att rulla chokladbollarna i

 

 

 

Blanda alla ingredienser i matberedare med kniv och kör till en jämn smet. Ställ den i kylskåpet en stund. Gör bollarna i valfri storlek och rulla dem sedan i pärlsocker/kokosflingor.

 

 

 

 

 

Smarrig chokladbollsstund!
~Neta & Peppe~

 

 

 1. Ninna

  WAUW, VILKEN GOURMETBLOGG!Snålvattnet bara rinner! Härliga recept och ännu härligare foton! Fortsätt i samma stil!
  På lördag kväll skall vi ha grekisk afton i Nkby. Levande grekisk musik och smakprov på grekisk mat åt de första 100 hugade. Skall vara med och joxa ihop maten på fredag kväll. Kul skall vi ha!

  Svara

 2. livsnjutarna

  Ninna, tackar och bockar för de snälla orden!
  Mysigt med grekisk afton, hoppas det blir en trevlig kväll!
  Nu har vi bokat resa till Kroatien! 🙂 Kramiz!

  Svara

Kommentera

All content is © 2013 by Livsnjutarnas gourmetkök. All rights reserved.