IMG_7491.jpg
IMG_7491.jpg

Pizzakväll.

Hemmagjord pizza med egenkomponerad fyllning och med maffiga kanter, finns inget bättre! Ja, möjligtvis om man gör två pizzor på en gång vilket vi gjorde igår till middag. 🙂 Fredagsmys! Nytt för denna gång var att jag blandade ner oregano i pizzadegen och det blev lyckat. Hemligheten bakom våra goda pizzor är att osten ligger under fyllningen så att den får bubbla upp i ugn.

 

Receptet här räcker till en ugnsplåt. Ugnstemperatur: 250 grader, varmluft 225 grader.

 

Pizzabotten:

25 g jäst
2 dl ljummet vatten
en nypa socker (så jäser degen bättre)
torkad oregano (nu hade jag i 1 msk, men nästa gång provar jag nog med 3 msk)
1 tsk salt
4 msk olivolja
ca 5 dl mjöl (varav 1 dl durumvetemjöl)

 

Smula ner jästen i en bunke, tillsätt vattnet och rör om tills jästen lösts upp. Blanda i socker, salt, oregano och olja. Tillsätt mjölet, ha inte i allt på en gång utan knåda degen tills den släpper från bunkens kanter och är lagom mätt på mjöl. Ställ den på ett varmt ställe att jäsa, 10-15 minuter under handduk.

Ta upp degen på ett mjölat bakbord och kavla ut en rektangel lika stor som bakplåtspappret och lyft över bottnen till plåten. Bred på ett jämnt lager tomatsås och strö över riven ost. Fördela fyllningen på pizzan. Grädda i mitten av ugnen, 10-15 minuter tills den fått fin färg.

 

Pizzafyllning 1:

tomatsås (Dolmio Classico pastasås använder vi oss av)
150 g riven pizzaost

1 burk tonfisk i olja
kapris
200 g skalade räkor

 

 

Pizzafyllning 2, ”Lyxpizzan”:

tomatsås
150 g riven pizzaost

svarta oliver
cocktailtomater delade på mitten
200 g mozzarella

70 g parmaskinka
ruccola
olivolja

 

Vad gäller vår lyxpizza ska inte parmaskinkan med i ugnen, utan lufta den och lägg den på den färdiggräddade pizzan och servera med ruccola och ringla över en god olivolja. Smaskens vill jag lova!

 

 

 

 

 

 

 

 

Smarrig pizzastund!
~Neta & Peppe~

 

 

Kommentera

All content is © 2013 by Livsnjutarnas gourmetkök. All rights reserved.