kycklinggryta oliver spenat basilika soltorkade tomater vitt vin
kycklinggryta oliver spenat basilika soltorkade tomater vitt vin

Kycklinggryta med soltorkade tomater och oliver.

Det här är en riktigt god och krämig kycklinggryta som är busenkel att göra. Den innehåller ingrediensfavoriter såsom soltorkade tomater (gärna de grillade på burk) och kalamataoliver. Grytan har följt med oss i många år och kan serveras med både ris eller pasta.

Vill man göra grytan mer vardaglig kan man använda vatten men byter man ut det mot vitt vin blir denna kycklingrätt konkurrenskraftig även på helgens middagsbord.

 

kycklinggryta soltorkade tomater oliver spenat basilika

Nu senast tillsatte vi en påse spenat i grytan som gjorde att den fick lite mer färg och det blev också riktigt lyckat. Spenaten är ju väldigt mild i smaken så den gick finfint ihop med det lilla stinget från sambal oelek. Önskar man mera hetta smakar man sig fram med mängden sambal oelek.

 

 

 

 

4 portioner.

 

 

 

3 stora kycklingfiléer
salt, svartpeppar
1 msk olivolja
1 dl vitt vin eller vatten
2 dl vispgrädde
1 msk kycklingfond
6 soltorkade tomater i strimlor, gärna grillade
1/2 tsk sambal oelek
1 dl svarta oliver med eller utan kärnor
5 blad färsk basilika, hackade
1 klyfta vitlök, pressad
ev. 1 påse (70 g) färsk babyspenat

 

 

 

Strimla filéerna och bryn dem fint i oljan, tillsätt spenaten och låt den fräsa med en stund tills den krymper. Salta och peppra. Häll på vatten/vin, grädde och fond. Tillsätt de strimlade tomaterna och sambal oelek, pressa i vitlöken och låt puttra på svag värme ca 15 minuter.

Rör i oliverna, hela eller skivade samt den hackade basilikan. Smaka av med salt och peppar.

Servera kycklinggrytan med pasta eller ris.

 

kycklinggryta vitt vin spenat basilika soltorkade tomater oliver

 

kycklinggryta oliver spenat basilika soltorkade tomater vitt vin

 

 

 

 

Smarrig förplägnad!
~Neta & Peppe~

 

 

Kommentera

All content is © 2013 by Livsnjutarnas gourmetkök. All rights reserved.