IMG_7060-300x224.jpg
IMG_7060-300x224.jpg

Gubbröra i sommarvärmen.

Det är inte alltid att det lockar att ställa sig vid spisen och laga mat när sommarvärmen slår till på allvar. Men äta måste man och ofta är man sugen på något salt. Så mitt förslag är att göra en enkel gubbröra eller matjessillröra att smaska på. Lite hårt bröd till så har du dig en lättare sommarlunch eller middag för den delen. Kanske någon nykokt färskpotatis också… Men gott är det!

Vår favoritgubbröra får stjärnkocken och bohuslänningen Leif Mannerström ta åt sig äran för.

1 burk matjessill, à 200 g (här föredrar vi personligen matjessillen från Klädesholmen)
1 rödlök
2 hårdkokta ägg
1 msk kapris
1 knippe dill
1 knippe gräslök
1 dl majonnäs
2 msk crème fraiche
salt, svartpeppar
lite sillspad

 

Skala och finhacka löken. Skala och hacka äggen. Hacka kaprisen. Skär matjessillen i små tärningar. Finhacka dill och gräslök. Blanda ihop alla ingredienser och rör om väl. Smaka av med salt, sillspad och peppar. Låt helst stå i kylskåp ett dygn innan servering.

 

Smarrig förplägnad!
~Neta & Peppe~

 

 

Kommentera

All content is © 2013 by Livsnjutarnas gourmetkök. All rights reserved.