IMG_6994-Kopia.jpg
IMG_6994-Kopia.jpg

Mina Cake Pops.

Cake Pops, eller kakklubbor, är väldigt enkla att göra, jag lovar! 😉
Perfekta att göra om/när man har lite torr sockerkaka eller annan mjuk kaka över, kanske blev muffinsen inte så lyckade… ja men hallå, kasta dem inte utan gör istället Cake Pops! Barnsligt roligt och gott! Gör små eller bautastora klubbor, du bestämmer själv. Varför inte ge dem i födelsedagspresent till en god vän eller som en gå-bort-present istället för en blomma? Kanske äta dem vid fredagsmyset, med största säkerhet uppskattat av såväl barn som vuxen för smaksättningen kan varieras i det oändliga. Det är bara att våga prova sig fram, det finns inget rätt eller fel här!

 

 

Smula ner kakan i en skål. Jag hade några bitar sockerkaka och chokladmuffins. Blanda ner Philadelphiaost och rör ihop. Har även sett i andra recept att man kan använda t.ex. jordnötssmör, hasselnötsmassa eller lemon curd. Jag smaksatte även med en skvätt Xanté päronkonjak. ”Degen” ska bli ganska fast i konsistensen. Rulla sedan till kulor i valfri storlek. Jag gjorde bautastora men insåg när vi väl åt dem att de är rätt maffiga så jag kunde gott ha gjort dem lite mindre. Stick ned en lagom lång pinne (grillspett eller blompinne beroende på hur stor och tunga degkulorna är) i varje kula och lägg dem på en bricka.

Ställ in brickan med klubborna i frysen och låt dem stå där under tiden du gör chokladtoppingen. Du kan ha dem liggande i frysen i ett dygn om du vill, det gör bara att chokladen stelnar snabbare.

Till toppingen tar du din favoritchoklad. Jag valde Fazers mörka choklad för att det var den jag hade hemma. Smält chokladen i vattenbad och låt någon matsked smör smälta ner för att göra chokladen blank och fin. Doppa ner Cake Popsen i den smälta chokladen, du kan hjälpa till med att ösa choklad med en sked, och se till att chokladen täcker hela degbollen. Doppa i fint strössel och ställ kallt att stelna.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Anledningen till att jag inte angivit någon specifik mängd av ingredienserna här, är att allt beror på hur mycket kaka som används. Här får du helt enkelt provsmaka dig fram, men nu vet du ju grundprinciperna i alla fall. 😉

Inspiration till att göra egna cake pops hittade jag i ”Hembakat” nr3/2011.

 

Smarrig förplägnad!
~Neta & Peppe~

 

 

Kommentera

All content is © 2013 by Livsnjutarnas gourmetkök. All rights reserved.